Lucid Rüya Nedir?

 


Berrak, kontrollü ya da bilinçli rüya ismiyle de bilinen lucid rüya, rüyayı gören kişinin gördüğünün farkında olması anlamına gelir. Bir nevi rüya farkındalığı olan lucid rüyada, kişiler kendi hayal dünyasını kontrol altına alabiliyor. Bu tarz rüyaları görmek için illa çok özel çalışmalar yapmaya gerek olmadığı gibi her insan hayatında en az bir kere bu deneyimi yaşayabilir. Bu rüyalarda insanlar, kendi senaryolarında farklı türlerde bulunabilir.

Uykunun en derin evresi olan RAM uykusunda meydana gelen bu olay, beynin bağlantısı kanallarını azaltır. Tüm dış duygular kapanarak farkındalığı düşüren bu rüya türü, uykunun 3’te 1’lik kısmını ele alır. Lucid rüyada olan kişi, uykuda olduğunun farkındadır fakat bu durum rüya bilinci olarak bilinir.

Telepati Sayesinde Neler Yapılabilir?

Kişilerarası bir iletişim yöntemi olan telapati sayesinde kişiler birbirlerine mesaj alıp gönderebilir. Aynı zamanda bu yöntem sayesinde; zihin okuma, hayvan ve bitkilerle iletişim kurma, 5 temel duyu organını manipüle ederek yapay duyu organları ile kişilere farklı istekler yaptırılabilir. Telepati yönteminin en fazla tercih edilme sebebi ise, başka bir insanın rüyasına girmektir. Telepati yöntemi sanılanın aksine zararlı bir işlem değildir. En sık görülen gerçek telepati belirtileri ise baş ağrısı, ağlama isteği, titreme, kulak çınlaması, kalp çarpıntısı ve esneme olarak biliniyor. Tüm bu bilgilerin yanı sıra telapati yöntemi hala sözde bilim olarak varlığını sürdürmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Bağlama Duası

Instagram Bot Takipçi Ban Yedirir Mi?