Yat, Katamaranlar ve Geliştirilen Modeller

 


Yat teriminin terminolojisi, geçmişte kuzey Avrupa kıyılarında korsanları avlamak için kullanılan hızlı yelkenli gemileri tanımlamak için kullanılan Hollandaca 'jacht' kelimesinden gelmektedir. Bugün 'yat' terimi, mürettebatın gemide uyumasına izin veren en az bir kabini olan, yelkenli veya motorlu tüm gezi teknelerini tanımlamak için kullanılmaktadır.

Yelkenli katamaranlar son birkaç on yılda büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Küçük gündüz yelkenli kediler, güvenli ve basit bir öğrenme platformu sağladıkları için popülerdirler ve çok az yelken deneyimi olan kişiler tarafından kullanıldıkları tatil yerlerinde filolar halinde bulabilirsiniz.

Bu tür küçük kediler genellikle döndürülerek kalıplanmış plastik veya cam elyafından yapılır ve tipik olarak yardımcı motorları yoktur, bu nedenle tek itme kaynakları yelkenlerdir.

Neredeyse tüm tropik tabanlı mürettebatsız tekne kiralama şirketleri, günümüzde tek gövdeli katamaranlardan daha fazla yelkenli katamaran sunmaktadır. Bu sayılar Akdeniz gibi destinasyonlarda da artmaktadır. Tipik olarak, kiralık kedilerin manevra yapmak için her gövdede bir tane olmak üzere iki motoru ve ayrıca bir ana yelkeni ve en az bir ön yelkeni destekleyen bir direği vardır.

Yeni Tasarımıyla Vow Exclusive

Wow yacht firması tarafından geliştirilen bir katamaran olan Vow Exclusive mini bir katamarana monte edilerek yapılmıştır. eSpirit 1.0 PLUS 3 beygir gücüne erişen, elektrikli dıştan monte edilme motor sayesinde solar paneller sayesinde rahatlıkla şarj olabilmektedir.

Tatil ve benzeri yerlerde kullanabileceğiniz bu katamarana hem keyfinizi çıkartabilir, hem de tatil deneyiminizi arttırabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağlama Duası

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Instagram Bot Takipçi Ban Yedirir Mi?