Fiber İnternet Neden Kullanılır?

 


Genel itibarıyla fiber internet olarak adlandırılan kısaca fiber denilen fiber optik internet hizmeti, düşük gecikme süresiyle birlikte 940 Megabit (Mbps) hıza ulaşabilen geniş bantlı bir bağlantı türüdür. Fiber internet, verilerin dünya bazında aktarılma yöntemindeki en son sistemdir. Kabloludan ve çevirmeli ağdan bir hayli hızlıdır ve çok büyük miktarlarda veriyi tek bir hat üzerinde rahatlıkla taşıyabilir.

Ekseriyetle birden çok terabit veri aktarımına oldukça kolay bir şekilde erişir. Fiber internet sayesinde, birden çok kullanıcı aynı anda birden fazla cihazla internete kolaylıkla bağlanabilir. Fiber optik internet sistemi, bilgilerin elektrik yerine ışık hızıyla iletilmesine izin veren karmaşık bir teknolojidir.

Fiber İnternet İçin Ne Kullanılır?

Fiber internet için cam veya plastik kablo kullanılır. Daha uzak mesafelerde yüksek hızlı veri sağlanması için fiber optik kablo ağı kullanılır. Fiber optik kablolar, veri iletmek için küçük cam fiberler kullanmaktadır. Işık, bir bakır telden geçmekte olan elektrik gibi hareket kabiliyetine sahiptir. Fiber kablolar, aynı anda birden fazla sinyali taşıyabilir.

hız testi konusunda devrim gibi bir hizmet sunan fiber internet, sağlamış olduğu hızla, ağızları açık bırakmakta ve herkesin fiber optik internet kullanması konusunda iştahları kabartmaktadır. İnternet altyapı sorgulama yaptıran ve bulunduğu lokasyonda fiber optik internet kullanılabileceğini öğrenen herkes, bu internet hizmet türüne geçmeye çalışarak kaliteyi hedefler.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağlama Duası

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Ekran Kartı Resetleme İşlemi Nasıl Yapılır?