A101 Çalışanları Ne Kadar Maaş Alıyor?

 


Son zamanlarda şube sayısı oldukça artan ve her ilin hemen her ilçesinde bulunan bir market zinciridir. Çalışan sayısı da bu neden ile oldukça fazladır. Sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında mağazalar açık olmaktadır. Çalışanlar da bu saatlerden saha önce gelmekte ve bu saatlerden sonra çıkmaktadır. Ancak part time ve ikili vardiya sistemi uygulanmaktadır. Yani bu saatler içerisinde tüm gün çalışılmamaktadır. A101 maaşları da bunlara göre belirlenmektedir.

A101maaşları asgari ücretten fazladır. Yaklaşık olarak asgari ücretin yüzde on fazlasına denk gelmektedir. Günümüzde normal ve vardiyalı çalışanların maaşları 4500-4750 TL civarındadır. Ancak idarecilerin, bölge sorumlularının, şoförlerin ve part time çalışanların maaşları daha farklıdır.

 

A101 Çalışanları Maaş Dışında Para Alıyor mu?

Emekli maaşları gibi A101 çalışanlarının maaşları da her sene artmaktadır. Bu çalışanların yaptığı işler arasında kasa, raf düzenleme, temizlik, mal kabul gibi görevler bulunur. Part time çalışanların çalışma saatlerini mağaza sorumlusu belirler. Hepsi için 5 saat çalışma koşulu varken hangi saatler arasında çalışacaklarını belirlemek mağaza sorumlularının görevidir.

Emekli maaşları kadar merak edilen a101 çalışanlarının maaşlarıdır. Maaş dışında başka bir para alırlar mı en çok sorulan sorular arasındadır. Yemek yardımı maaşa ek olarak verilir. Günlük 45 dakika mola verme hakları bulunur. Bu sürenin yoğunluğa göre değişim gösterdiği söylenmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağlama Duası

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Instagram Bot Takipçi Ban Yedirir Mi?