Sohbet Nasıl Başlatılır?

 

Ortada bahsedilecek bir mevzu yokken bir sohbeti başlatmak bazı durumlarda çok zor olabiliyor. Ancak bu durumlarda zorlanan tek kişi kesinlikle sadece sen değilsin. Bazı kişilere garip gelebilecek her durumda sohbet başlatabilecek bazı sohbet konuları bulunuyor. Bu sohbet konularını ezberleyerek sohbetin tıkandığı ortamlarda duruma el koyabilirsiniz. Yazının devamında insanlar ile sohbet başlatabilmek için bazı ipuçları dan bahsedilmiştir. Bu ipuçlarını hem gerçek hayatta hem de chat uygulamalarında kullanabilirsiniz. Bu ipuçlarını takip ederek sıkıcı ortamlarda konuşacak konu bulabilir ve sıkıntılı ruh halinden kurtulabilirsiniz.

 

İlk Önce Kendini Tanıt

Eğer sohbet başlatmak istediğin kişi ile daha önce hiç konuşmadıysan işe kendini tanıtarak başlayabilirsin. Yabancı biri ile sohbet başlatmak istiyorsan ona doğru yaklaş göz kontağı kur ve tebessüm et. Yanında kasılmaması ve rahat hissetmesi için merhaba diyebilirsin. Ardından sohbeti uzatmak için ve doğal bir giriş yapabilmek için ona ismini sor.

 

Örneğin, “Selam, benim ismim Serhat . Tanıştığımıza çok memnun oldum." diyebilirsin.

Ancak uzun sohbet etmek istemiyor yalnızca sıradan bir sohbet gerçekleştirmek istiyorsan kendini tanıtmana gerekmez. Ancak kendini tanıtmak insanların sana karşı anlayışlı olmasına yardımcı olacaktır. İlk tanışma yalnızca gerçek hayatta olmaz. Mobil sohbet ve mobil chat uygulamalarında da ilk tanışmayı gerçekleştirebilirsiniz. Hatta bu sanal mecrada gerçekleşen ilk tanışma çok daha rahattır. Açacak konu bulamıyorsan etrafındaki şeylerden bahset. Örneğin şu duvarın rengi ne güzelmiş. Ya da bugün hava da inanılmaz soğukmuş, keşke mont alsaydım diyebilirsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağlama Duası

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Instagram Bot Takipçi Ban Yedirir Mi?