Kiosk Yazılımı Nedir?

 


Bilgi noktası olarak geçen ve bilgisayar ile kullanıcı tarafından görülmese de etkileşim sağlayan bir tür kurulumdur. Kiosk yazılımı küçük bilgisayar ve ekranlı bir yapıdır. Dokunmatik ekran da olabilmektedir. Bu yazılımlar fuarlarda, alışveriş merkezlerinde, marketlerde, mobil uygulama içinde, profesyonel konferanslarda ve daha pek alanda kullanılmaktadır. Kullanım amaçları birbirinden farklı olabilmektedir.

Hangi işlevi yerine getirdiğine bağlı olarak amaçları çeşitlenmektedir. Örneğin e-ticaret yazılımı kapsamında tercih edilmesi yaygındır. Ayrıca multimedya reklamcılık olarak hizmet ettiği için bilgi sağlama yönünden etkilidir. Bu da fuar uygulaması gibi alanlarda kullanılmasına olanak sağlıyor. Çok farklı tipte olması dolayısıyla pek çok alanda görülmesi de mümkündür. Bilgilendirme amaçlı siteler için kullanılan yazılım türleri döngü içinde çalışmaktadır.

Kiosk Yazılımı Türleri

Özel bir şekilde tasarlanmış olan yazılım, sahiplerine önemli hizmetler sunmayı kolaylaştırmaktadır. Kiosk cihazı kullanımı bu noktada önem kazanmaktadır. Belli bir bilgisayarın kullanımını sınırlandırmak için kullanılması mümkündür. Belirlenmiş tarayıcı ayarlamak ve kullanıcının bakacağı siteleri sınırlandırmak olanağı vardır. İç mimarlık firmaları içinde kullanımı yaygındır. Bazı tuş kombinasyonlarının ve öğelerin önemli değişiklerin silinmesini engellemek için tercih edebilir. Mimarlık firmaları için kullanılan yazılımların önemi büyüktür.

Kiosk Uygulamaları

Özelleştirilmiş kullanım amacı olan yazılımların bir diğer yer bulduğu alan ise peyzaj firmaları olmaktadır. Genellikle endüstriyel monitörlerle ve yedi yirmi dört çalışmak üzere hazırlanır. Bu nedenle bahçe düzenleme gibi işlemlerde kullanımı da mümkündür. Daha çok bilgi vermek ve yönlendirme amacı ön çıksa da ev tasarımı gibi alanlarda da kendine yer buluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağlama Duası

Instagram Gerçek Takipçi Neden Önemli?

Instagram Bot Takipçi Ban Yedirir Mi?